Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

50Liefde.be review

Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe man of vrouw om een serieuze relatie mee op te bouwen, of wil je liever op een vrijblijvende manier nieuwe mensen leren kennen en afwachten wat daarvan komt? Dan ben je van harte welkom op datingsite 50Liefde.be, waar je als single 50plusser gratis een profiel kunt aanmaken. Je krijgt dan allerlei handige hulpmiddelen om nieuwe romantische contacten te leggen. Leuke singles vind je snel in het matchspel of zoek gericht naar de liefde van je leven. In deze 50Liefde.be review belichten we al deze zaken en nog veel meer kanten van deze aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke 50plus datingsite.

50Liefde

Voordelen

 • Overzichtelijk en aantrekkelijk ontwerp
 • Bekend van krant, televisie en nieuwswebsites
 • Spannend matchspel
 • Veel leden uit vrijwel het hele land

Nadelen

 • Gratis leden kunnen geen profielen blokkeren

Wat is 50Liefde.be voor datingsite?

50Liefde.be is bedoeld voor alle actieve singles van 50 jaar en ouder, die op zoek zijn naar een interessante date of een serieuze relatie. De site is dan misschien niet de grootste in zijn soort, maar wel bekend en populair. Iedere dag opnieuw maken nieuwe leden een profiel aan, omdat ze een partner zoeken. Vrouwen zijn daarbij doorgaans in de meerderheid, de man-vrouwverhouding is ongeveer 55% tegen 45%. Mannen hebben hier dus iets minder 'concurrentie' dan vrouwen.

De functies van 50Liefde.be

Als je besluit een profiel aan te maken bij 50Liefde.be, komt meteen een groot aantal handige functies tot je beschikking:

Profielen

Met de menu-optie Profielen kun je diverse handige overzichten bekijken. Bijvoorbeeld een lijst met leden, die onlangs op jouw profiel hebben gekeken en wie je zelf als laatste hebt bekeken. Jouw eigen favoriete profielen en opgedane matches vind je hier eveneens terug. Het is daarnaast nog mogelijk om rond te kijken in ledenlijsten van alle nieuwe deelnemers aan de datingsite en alle mensen, die op dat moment online zijn.

Partner zoeken

Onder de menuknop Partner zoeken vind je de zoekmachine van de site. Op die plek kun je een aantal wensen ingeven, zoals de naam, leeftijd, provincie en of jij wilt dat ze een foto hebben. Als je vervolgens klikt op de knop Meer opties, dan kun je daarnaast uiteenlopende interesses en aanvullende voorkeuren invullen, zodat je heel gedetailleerd op zoek kunt naar leden, die het beste bij jouw persoonlijkheid passen.

Matchgame

Nadat je op de website bent ingelogd, vind je op de startpagina de zogeheten Matchgame. Aan de rechterkant zie je daar een foto staan met een profielnaam. Op basis van die informatie kun je alvast aangeven of je wel of geen interesse hebt (door op respectievelijk de knop met het vinkje of die met het kruisje te klikken). Daarentegen is het ook gewoon mogelijk om eerst het volledige profiel van de betreffende single te bekijken door erop te klikken en pas daarna jouw besluit kenbaar te maken. Als jij iemand leuk vindt en diegene jouw profiel ook van een vinkje voorziet, dan heb je een match! Jullie krijgen dan allebei een melding en vinden elkaar vervolgens in het persoonlijke matchoverzicht.

Let op: je moet zelf minimaal 1 foto op je profiel hebben geplaatst om het matchspel te kunnen spelen!

Postvak

Als je naar aanleiding van een match, of een profiel dat jou aanspreekt, een bericht verstuurt, dan komt een reactie daarop altijd in je persoonlijke postvak (inbox) van de website terecht. Dat postvak is onderverdeeld in verzonden en ontvangen berichten, waardoor je altijd een helder overzicht hebt van je lopende contacten. Berichten die niet relevant meer zijn kun je zelf verwijderen.

Mijn account

Tot slot belichten we nog de knop Mijn account. Daarmee kun je bijvoorbeeld je profielinstellingen wijzigen, foto's uploaden of uitloggen van de site. Altijd handig: je kunt jouw eigen profiel zo vaak aanpassen als je wilt.

Inschrijven bij 50Liefde.be

Inschrijven bij 50Liefde.be is heel eenvoudig. Zodra je de website opent, zie je meteen het aanmeldformulier staan. Daarop selecteer je geslacht en geef je aan of je naar mannen of vrouwen op zoekt gaat. Tevens vul je alvast een naam in. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld je voornaam of een verzonnen gebruikersnaam (nickname). Als je daarna op de knop Ga nu verder klikt, dan kun je ook je e-mailadres en wachtwoord ingeven. Door nu nogmaals op de verzendknop te klikken ga je door met het invullen van uitgebreidere profielgegevens.

Profiel aanvullen

Het opstellen van jouw persoonlijke datingprofiel begint met het selecteren van je geboortedatum, de provincie waar je woont, je opleidingsniveau en of je kinderen hebt. Vervolgens kun je iets over jezelf schrijven en aangeven wat voor persoon je zoekt. Het invullen van alle hiervoor genoemde velden is verplicht.

Verdere vragen op het formulier kun je desgewenst open laten. Desondanks raden we je aan je profiel aantrekkelijker te maken door zoveel mogelijk extra informatie te plaatsen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om gegevens zoals je geaardheid, liefde voor dieren, je postuur, rook- en drinkgedrag, geloofsovertuiging en je sterrenbeeld. Als je klaar bent met dit onderdeel, dan klik je op de knop Ga verder om je profiel op te slaan.

Profielfoto en interesses toevoegen

Tijdens de laatste stap van het inschrijvingsproces kun je een profielfoto toevoegen. Dit is niet verplicht, maar we adviseren je dit wel te doen, omdat je dan eerder leuke reacties krijgt. Als je een goede foto hebt gekozen, dan kun je meteen daarna allerlei interesses, zoals hobby's, sporten en andere bezigheden, selecteren. Je kunt dan een kruisje zetten bij alles wat jij leuk en interessant vindt, om zo sneller single 50-plussers te vinden, die overeenkomende interesses hebben. Druk op de knop Opslaan zodat je profiel wordt opgeslagen en geplaatst. Vanaf nu kan jouw datingavontuur beginnen!

Klantenservice

Is er iets onduidelijk of heb je een vraag over je profiel? Zoek dan contact met de 50Liefde.be klantenservice. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt.

Bedrijfsgegevens

Datingsite 50Liefde.be is een website van ConnectionBuilders, een bedrijf dat is gevestigd in Eindhoven.

Adresgegevens:
Flight Forum 810
5657DV Eindhoven

KvK-nummer: 65485041

Hulp en contact

Vragen of opmerkingen kun je op de volgende manieren aan de klantenservice of de helpdesk voorleggen:

 • Klik in het menu op de knop Help en vervolgens op Contact. Je komt dan op een online contactformulier dat je kunt invullen, waarna je via de e-mail een reactie krijgt.
 • Mailen kan naar het e-mailadres helpdesk@50liefde.be
 • 50Liefde.be is op werkdagen tussen 11.00 en 15.00 uur telefonisch bereikbaar op 085 - 401 34 50.


Betrouwbaarheid van 50Liefde.be

In hoeverre is datingsite 50Liefde.be betrouwbaar? Vanaf het eerste moment maakt de website een serieuze en betrouwbare indruk. De website heeft tevens een goede naamsbekendheid, mede doordat landelijke televisiezenders, diverse dagbladen en bekende websites positieve aandacht aan 50Liefde.be hebben besteed. Weliswaar heeft de website (nog) geen keurmerken, men besteedt echter veel aandacht aan privacy en veiligheid om dating betrouwbaar te maken en te houden.

Veiligheid

De veiligheid van 50Liefde.be komt voort uit een aantal belangrijke zaken. Ten eerste is dat een beveiligingscertificaat, dat iedere verbinding onkraakbaar versleutelt. Het certificaat is niet door een externe autoriteit gevalideerd, maar garandeert wel dat communicatie niet kan worden onderschept. Alle profielen worden daarnaast door medewerkers van 50Liefde.be handmatig gecontroleerd. Daardoor kun je worden gevraagd om je profiel aan te passen, als dat niet voldoet aan de strenge veiligheidseisen. Met een betaald lidmaatschap heb je helaas niet de gelegenheid profielen zelf te blokkeren. Een uitgebreide databank met tips over veilig daten staat daar echter wel tegenover.

Privacy

50Liefde.be biedt uitstekende bescherming van je privacy. In het privacybeleid op de website wordt dit duidelijk aangetoond. Hierin wordt onder meer uitgelegd welke van jouw gegevens er worden bijgehouden en waarom dat precies wordt gedaan. Jouw persoonlijke informatie kan bijvoorbeeld gedeeld worden met betalingsproviders zodra je een betaald abonnement afsluit, hetgeen heel gebruikelijk is. Daarnaast is het goed om te bedenken dat het geenszins verplicht is om alle informatie op je profiel in te vullen. Als je zorgen hebt over je privacy, dan mag je ook (grote) gedeeltes leeg laten. Een nadeel is dan wel dat je daarmee de kans op reacties beperkt.

Gebruiksvriendelijkheid van 50Liefde.be

Naar onze mening is 50Liefde.be één van de meest gebruiksvriendelijke datingsites voor 50plussers. De website gebruikt een fraai en helder design, waar je waarschijnlijk langere tijd gebruik van zult maken, op een heel prettige manier. Het overzichtelijke menu geeft toegang tot de belangrijke functies, die gaandeweg snel voor zich spreken. De kleurstelling is ook nog eens goed verzorgd en fijn om naar te kijken.

Is er een datingapp voor 50Liefde.be?

Helaas bestaat er (nog) geen datingapp voor 50Liefde.be, maar de website is buitengewoon goed te gebruiken op alle mobiele apparaten. Zowel op smartphones als op tablets, zoals de iPad, komt deze datingsite bijzonder goed uit de verf. Gezien het feit dat veel 50plussers tegenwoordig een tablet gebruiken, wordt daten daarmee ook makkelijker en plezieriger.

Gratis profiel op 50Liefde.be

Met een gratis profiel op 50Liefde.be kun je op een prettige manier uitvinden of deze datingsite bij jou past. Je kunt het gratis profiel naar je eigen smaak vormgeven. Tevens kun je het matchspel spelen en alvast likes voor je profiel verzamelen. Ook kun je andere profielen onbeperkt bekijken en is het mogelijk de zoekmachine te gebruiken om geschikte profielen te vinden. Alleen het verzenden en lezen van berichten met een gratis profiel blijft voor je verborgen als je gratis lid bent.

Voordelen van betaald lidmaatschap

Bij een betaald lidmaatschap maak je gebruik van een aantal voordelen en extra functies in vergelijking tot een gratis lidmaatschap. Je kunt dan bijvoorbeeld:

 • Ontvangen berichten lezen.
 • Zelf berichten versturen.
 • Uitgebreide zoekcriteria ingeven.
 • Sneller geholpen worden door de helpdesk.
 • Zien welke leden ook betalend lid zijn.
 • Bovenaan komen in de zoekresultaten.
 • Zelf leden blokkeren.
 • Zien wie jouw profiel hebben bekeken.
 • Alle foto's van een profiel zien.
 • Contactgarantie krijgen van 80% tot 100%.
 • Leesbevestigingen ontvangen.


Prijzen betaald lidmaatschap

Als je een betaald lidmaatschap van 50Liefde.be wilt nemen, dan kun je kiezen uit deze abonnementen:

 • 1 maand betaald lid zijn kost € 29,99
 • 3 maanden betaald lid zijn kost € 24,99 per maand (€ 74,97 in totaal)
 • 6 maanden betaald lid zijn kost € 17,99 per maand (€ 107,94 in totaal)

Ieder abonnement verschilt niet alleen in looptijd en in prijs, maar ook in de functionaliteiten, die je kunt gaan gebruiken. Een lidmaatschap van 1 maand biedt geen contactgarantie, terwijl die garantie bij langere abonnementen respectievelijk 80% en 100% is. Ook kun je bij het langstdurende lidmaatschap nog leesbevestigingen ontvangen.


Profiel bij 50Liefde.be verwijderen

Indien je niet langer gebruik wenst te maken van je profiel op 50Liefde.be, dan kun je dat gemakkelijk zelf van de datingsite verwijderen. Daarvoor klik je in het menu op de knop Mijn account en kies je vervolgens voor de optie Instellingen & Lidmaatschap. In het menu aan de linkerkant zie je dan de optie Profiel verwijderen staan. Klik daarop of scrol naar beneden op deze pagina. Een rode knop met Verwijder mijn profiel verschijnt. Het enige dat je nu nog moet doen is een reden aangeven waarom je uit wilt schrijven. Mocht je nog verbeterpunten voor de site kenbaar willen maken, dan kun je die in het tekstveld invoeren. Daarna bevestig je je besluit door op de knop Profiel verwijderen te klikken.

Heb je ervaring met 50liefde?

Velden met * zijn verplicht
Wij gebruiken cookies We kunnen deze plaatsen voor analyse van onze bezoekersgegevens, om onze website te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud te tonen en om u een geweldige website-ervaring te bieden. Voor meer informatie over de cookies die we gebruiken opent u de instellingen. Bekijk onze cookiepagina
Accepteer alles
Weigeren