Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

60dating.com review

Als je de 60 jaar bent gepasseerd, dan heb je wellicht het idee dat je minder kans maakt op een leuke date dan 50plussers, maar dat is niet zo! Je kunt als 60plusser uitstekend terecht op 60dating.com om leuke leeftijdsgenoten te ontmoeten. Op 60dating.com vind je heel veel Belgische 60plussers, die net als jij op zoek zijn naar een interessante date of een serieuze relatie. In deze review komt van alles aan bod wat voor jou van belang is als je overweegt lid te worden van deze datingsite.

60dating


Voordelen:

 • Speciaal voor 60plussers
 • Overzichtelijke en aantrekkelijke vormgeving
 • Beschikbaar voor Belgische 60plussers
 • Snelle matching door de speeddate-functie
 • 1 op de 3 matches is succesvol

 
Nadelen:

 • Geen dating app van 60dating.com

Wat voor datingsite is 60dating.com?

60dating.com is een uitgebreide datingsite gericht op 60plussers. Je zou zelfs kunnen stellen dat het één van de meest complete datingsites is. De website ziet er prachtig uit en is buitengewoon overzichtelijk, hetgeen de functionaliteit zeker ten goede komt. Als Belgische 60plusser ben je hier altijd welkom om op zoek te gaan naar een nieuwe levenspartner. Je maakt daarvoor gebruik van een aantal verschillende hulpmiddelen, zoals speeddaten, waarmee je heel snel de aan jou gematchte profielen kunt beoordelen. Als je een match hebt gevonden, dan kun je meteen berichten uitwisselen met die persoon. De datingsite heeft een goede balans tussen mannelijke en vrouwelijke leden en maar liefst 1 op de 3 matches is succesvol, hetgeen betekent dat 1 op de 3 leden een date en/of een langdurige relatie vindt!

De functies van 60dating.com

Daten op 60dating.com gebeurt op basis van een aantal handige en nuttige hulpmiddelen, die we hieronder kort voor je toelichten:

Eigen profiel

Online dating begint natuurlijk met je eigen profiel. Je kunt jouw profiel precies zo vormgeven en invullen zoals je dat zelf wenst. Je begint vanzelfsprekend met de inschrijving, maar de inhoud van jouw profiel kun je daarna op elk gewenst moment aanpassen. Op die manier blijft het te allen tijde mogelijk foto's te wijzigen of nieuwe foto's toe te voegen. Nieuwe interesses en voorkeuren zou je kunnen toevoegen als je denkt daarmee meer succes te behalen. Mocht je onverhoopt niet zoveel resultaat hebben als je had gehoopt, dan kun je hier je eigen profiel bijschaven tot je meer matches vindt.

Speeddate

De Speeddate is een belangrijke functie van 60dating.com. Hiermee kun je op een snelle en aangename manier uiteenlopende profielen beoordelen. De website zoekt de profielen voor je bij elkaar op basis van jouw eigen profiel, waardoor je in theorie met veel van deze leden een goede klik zou moeten hebben. Als dat daadwerkelijk het geval is, dan kun je dat kenbaar maken door op de knop met het "duimpje" te klikken. Mocht je de betreffende persoon niet zo leuk vinden, klik dan op het "kruisje". Als de andere deelnemer jouw profiel eveneens met een "duimpje" beloont, dan heb je een match en volgt meestal een kennismaking.

Matchprofiel

Het kan natuurlijk gebeuren dat je niet zo tevreden bent over het aantal geschikte matches bij de Speeddate. In dat geval kan het zijn dat je matchprofiel niet of onvolledig is ingevuld. Ga dan naar de instellingen van je profiel en klik op het tabblad Matchprofiel om te zien welke opties momenteel geselecteerd zijn. Vervolgens kun je desgewenst de betreffende velden en schuifbalken meteen aanpassen, zodat je hopelijk gauw profielen onder ogen krijgt, die beter aansluiten bij jouw persoonlijke voorkeuren en interesses.

Matches

Als jij een profiel leuk vindt en de betreffende persoon jou ook ziet zitten, dan is er sprake van een match. In dat geval wordt het profiel in kwestie toegevoegd aan de pagina Matches. Zowel jij als de andere deelnemer krijgt daar een aparte melding van. Dat zou een mooie aanleiding kunnen zijn om elkaar blij te maken met een leuk bericht.

Gesprekken

Alle verzonden en ontvangen berichten vind je terug op de pagina Gesprekken. Dit is jouw persoonlijke, beveiligde inbox op 60dating.com. Nieuwe berichten komen automatisch in deze inbox terecht, zodat je die meteen kunt lezen en desgewenst ook direct kunt beantwoorden. Deze conversaties worden per profiel gerangschikt, waardoor je altijd een goed overzicht houdt van je lopende gesprekken met andere leden.

Inschrijving bij 60dating.com

Wil jij graag zelf een account en een profiel aanmaken op 60dating.com? Selecteer dan eerst je eigen geslacht en vervolgens dat van de 60plussers, die jij wilt leren kennen. Daarna moet je een gebruikersnaam kiezen. Hiervoor kun je gewoon je voornaam gebruiken, maar je mag natuurlijk ook een naam gebruiken, die je zelf hebt bedacht. Vervolgens kies je je geboortedatum, vul je je e-mailadres in en verzin je meteen een veilig wachtwoord. De website geeft dan zelf aan wanneer het wachtwoord voldoende veilig is. Nu kun je het account definitief aanmaken door te klikken op de knop Nu inschrijven.

Profiel aanvullen

Nu ga je eerst naar de inbox van het e-mailadres, dat je gebruikt hebt voor je inschrijving. Klik op de link in de e-mail, die je van 60dating.com hebt ontvangen. Als het goed is, dan kom je meteen ingelogd en al terug op de website. Je kunt dan ook meteen verder met het aanvullen van je belangrijkste profielgegevens. Het is bijvoorbeeld een goed idee om een aantrekkelijke profielfoto te plaatsen, jouw zoekwensen in te vullen en al je interesses toe te voegen. Op deze manier trekt jouw profiel de aandacht van alle leuke singles, die voldoen aan jouw zoekopdracht. Voor het juiste resultaat is het daarom belangrijk om voldoende tijd te besteden aan deze stap in het proces.

60dating.com klantenservice

Als je tegen een probleem aanloopt of gewoon niet zo goed begrijpt waar een bepaalde functie voor dient, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van 60dating.com. Alle gegevens van de klantenservice vind je hier:

Bedrijfsgegevens

60dating.com is een website van het bedrijf Epic Internet B.V., dat in Utrecht is gevestigd.

Adresgegevens:
Winthontlaan 200
3526 KV Utrecht
Nederland

KvK-nummer: 64190102

Bereikbaarheid

Als je hulp nodig hebt, bijvoorbeeld bij het opstellen van je profiel, het daten of een betaling, dan kun je op de volgende manieren de klantenservice bereiken:

 • Stuur een e-mail met je hulpvraag naar: info@60dating.com

 • Gebruik het contactformulier op de website om jouw vraag in te sturen

Daarnaast raden we je aan om eerst op de webpagina met veelgestelde vragen te kijken, omdat je daar al een antwoord kunt vinden op een groot aantal vragen, die andere leden al eerder hebben gesteld.

60dating.com betrouwbaarheid

Over de betrouwbaarheid van 60dating.com, bijvoorbeeld op het gebied van beveiliging en privacy, kunnen we het volgende melden:

Veiligheid

Alle profielen op 60dating.com worden zowel handmatig als geautomatiseerd gecontroleerd op echtheid en betrouwbaarheid. Dat houdt in dat je een minimaal risico loopt om in aanraking te komen met mensen met slechte bedoelingen. Daarnaast wordt de website goed beschermd door een veilige HTTPS- verbinding, zodat niemand zomaar mee kan kijken met wat jij aan het doen bent.

Privacy

Op 60dating.com vind je een privacyverklaring, waarin je in heldere taal kunt lezen wat er precies met jouw gegevens gebeurt. Dit privacybeleid voldoet volledig aan de meest recente privacywetgeving. Jouw persoonlijke informatie wordt bijvoorbeeld nooit langer bewaard dan strikt noodzakelijk is. Daarnaast wordt hierin duidelijk vermeld op welke momenten 60dating.com contact met jou zal opnemen via de e-mail. Bovendien kun je meestal zelf bepalen welke informatie je over jezelf plaatst en of je foto's onherkenbaar wenst te maken.

Gebruiksgemak van 60dating.com

De rustige uitstraling van de website zal waarschijnlijk de meeste mensen, die van 60dating.com gebruik (gaan) maken, aanspreken. De website maakt een zeer complete indruk en heeft daarnaast een ontwerp, waar goed over nagedacht is. Juist daardoor is het aangenaam om voor langere tijd actief te zijn op deze datingsite. Alle functies zitten op logische plekken en bieden de juiste hulpmiddelen om effectief te daten, zelfs als je digitaal niet zo handig bent.

Is er een 60dating.com app voor tablet of smartphone?

Tot onze spijt is er momenteel (nog) geen datingapp beschikbaar voor 60dating.com. Desondanks kun je op zowel smartphones als tablets uitstekend gebruik maken van de website. Alles wat je op je laptop of pc met de datingsite kunt doen, is ook mogelijk als je inlogt op je mobiele telefoon, tablet of iPad. De datingsite is daarmee volledig afgestemd op mobiel gebruik.

Gratis profiel op 60dating.com

Een goede manier om kennis te maken met de datingsite is een gratis profiel op 60dating.com. Daarmee kun je namelijk niet alleen zoeken naar andere singles, maar ook al meteen de interesse peilen voor jouw eigen profiel. Een gratis profiel heeft geen einddatum, je kan er onbeperkt profielen mee zoeken en beperkt profielen bekijken. Zelfs de speeddate-functie kun je gebruiken en daarmee zien wie jouw profiel geliket heeft.

Voordelen en functies van betaald lidmaatschap

60dating.com bevat ook een aantal handige betaalde functies, naast de functies van een gratis profiel:

 • Lezen van alle ontvangen berichten

 • Zelf berichten versturen
 • Onbeperkt profielen bekijken
 • Foto's bekijken zonder limiet
Als je echt serieus wilt daten met andere leden, dan zijn deze aanvullende functies in feite onmisbaar.

Prijzen betaald lidmaatschap

Als je een betaald lidmaatschap van 60dating.com wilt proberen, dan kun je kiezen uit de volgende opties:

 • Betaald lidmaatschap voor 1 maand kost € 29,95
 • Betaald lidmaatschap voor 3 maanden kost € 19,95 per maand (€ 59,85 in totaal)
 • Betaald lidmaatschap voor 6 maanden kost € 14,95 per maand (€ 89,70 in totaal)

Je kunt op verschillende manieren veilig betalen, waaronder iDeal, diverse creditcards, Paypal of Bancontact.

Verwijderen account 60dating.com

Als je niet langer gebruik wilt maken van je profiel op 60dating.com en je meteen je hele account wilt verwijderen, log dan in op de website en ga naar de instellingen van je profiel. Hier vind je een pagina met een aantal opties, waar je helemaal onderaan de optie Account verwijderen ziet staan. Klik vervolgens op deze knop en verwijder, na opgave van een reden en eventueel een verbetersuggestie, je profiel definitief door op de knop Doorgaan te klikken.

Heb je ervaring met 60Dating?

Velden met * zijn verplicht
Wij gebruiken cookies We kunnen deze plaatsen voor analyse van onze bezoekersgegevens, om onze website te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud te tonen en om u een geweldige website-ervaring te bieden. Voor meer informatie over de cookies die we gebruiken opent u de instellingen. Bekijk onze cookiepagina
Accepteer alles
Weigeren