Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Parship Review

Als jij als vijftigplusser op zoek bent naar een serieuze relatie, dan is Parship de datingsite voor jou. Het buitengewoon succesvolle en wetenschappelijk onderbouwde matchsysteem heeft zich al eerder bewezen. Ook scoort Parship heel goed op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit en klantenservice.

Parship bestaat al sinds 2000 en heeft zich lange tijd vooral op hoger opgeleiden gericht. Vanaf 2015 is Parship zich gaan richten op een breder publiek en zijn alle leeftijden welkom op de website om naar een nieuwe partner te zoeken. Door de gebruiksvriendelijkheid, uitstekende ervaringen en professionele matching is Parship één van de beste datingsites van Nederland.

Probeer Parship gratis

Voordelen:

 • Man/vrouw-verhouding is in balans
 • Matches worden gezocht met behulp van een persoonlijkheidstest
 • Rustige uitstraling, overzichtelijk design
 • Leuke ijsbrekers (standaardzinnen)
 • Buitengewoon hoge succesratio

Nadeel:

 • Duur

Waarom kiezen voor Parship?

 •  Man/vrouw-verhouding is in balans
 •  Persoonlijkheidstest voor betere matching
 •  Gratis proberen is mogelijk

Wat lees je in dit artikel?


Gratis inschrijven

Je kunt je gratis inschrijven op de datingsite van Parship. Je krijgt bij je inschrijving standaard een proefaccount, waar je de sfeer van de website mee kunt proeven. Je kunt diverse functies van de website, weliswaar beperkt, gebruiken. Hierdoor kun je een goede overweging maken of je het de moeite waard vindt om een betaald abonnement bij Parship te nemen.

Met een gratis account kun je:

 • Bladeren door jouw partnervoorstellen
 • Profielen van jouw partnervoorstellen bekijken
 • Beperkt contact leggen met andere leden
 • Jouw eigen profiel uitbreiden en doornemen
 • De resultaten van jouw persoonlijkheidstest zien
 • Zoekinstellingen wijzigen
 • De Parship datingapp gebruiken

Chatbox / Mailbox

Parship beschikt over een uitgebreide, overzichtelijke berichtenmodule. Deze module lijkt veel op de alom bekende chatapps voor je smartphone, zoals Whatsapp.

Uitgebreid zoeken / interessetest

Door middel van de uitgebreide persoonlijkheidstest maak je je persoonlijke profiel, waar dan automatisch passende matches bij worden gezocht.

Foto’s

De fotomodule van Parship is zeer gebruiksvriendelijk en biedt voldoende ruimte voor diverse foto’s. De foto, die jij het beste vindt, kun je zelf instellen als profielfoto. Alle foto’s, die jij op de website plaatst, worden door Parship beoordeeld, voordat deze zichtbaar zijn op jouw profiel. Foto’s van andere leden zijn in eerste instantie wazig gemaakt. Nadat je contact met elkaar hebt opgebouwd, kun je vragen om elkaars foto te tonen.

Video Date

Video Date is een relatief nieuwe functie van Parship, waarmee je kunt videochatten met jouw matches. Met behulp van het chatvenster kun je een uitnodiging sturen, die een ontvanger desgewenst kan accepteren. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe dat in zijn werk gaat:

Inschrijving

Inschrijven bij Parship is leuk en heel laagdrempelig. Nadat je je e-mailadres en een wachtwoord hebt gekozen, leidt de website je door een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst, die het "Parship-Principe" wordt genoemd. De vragenlijst neemt ongeveer 20 minuten in beslag en zorgt ervoor dat de matchingmethode van Parship gerichte partnervoorstellen kan aanbieden. De datingsite geeft dan zelf aan om eerlijke en spontane antwoorden te geven, omdat in de gestelde vragen geen onderscheid bestaat tussen goed en fout.
Het eerste deel van de vragenlijst bestaat uit een reeks uiteenlopende vragen. Er worden bijvoorbeeld vragen gesteld over de omgeving, waar je het liefst zou willen wonen en de specifieke redenen, waarom jij op zoek bent naar een nieuwe relatie. Soms zijn de vragen persoonlijk, andere keren algemeen.

Karakter en persoonlijkheid

Het tweede deel van de vragenlijst richt zich met name op jouw eigenschappen en jouw karakter. Er wordt onder meer gevraagd om jezelf te beschrijven in 5 begrippen, wat jij belangrijk vindt in een relatie, wat jouw persoonlijke interesses zijn en of je rookt of drinkt.

In het derde deel van het "Parship-Principe" word je gevraagd spontaan de afbeelding te kiezen, die je het meeste aanspreekt. Hierbij kun je het beste je gevoel volgen. De afbeeldingen zijn heel uiteenlopend en enigszins abstract.

Daarna worden je gewoonten en standpunten in het dagelijks leven behandeld. In dit deel wordt bijvoorbeeld gevraagd welk type huis jou aanspreekt en welke kleding je het liefste draagt. Tevens worden diverse situaties geschetst, waarbij je een reactie moet aanklikken, die het beste bij jouw persoonlijkheid past.

Tot slot worden nog enkele vragen gesteld, waarmee je Parship helpt een optimale keuze aan passende matches voor te stellen.

Persoonlijkheidsprofiel

Het persoonlijkheidsprofiel, dat Parship van jou heeft samengesteld, kun je inzien nadat je aanmelding is voltooid. Door binnen jouw eigen profiel op ‘Testresultaten’ te klikken, kun je jouw resultaten bekijken. Zo kun je zien hoe Parship precies werkt en op welke factoren jouw matches en partnervoorstellen gebaseerd zijn.


Datingapp

De datingapp van Parship is een uitstekende aanvulling op de datingsite. Met de app kun je onder meer heel gemakkelijk zoekopdrachten plaatsen en door het ledenbestand van Parship bladeren. De app is in feite een beknopte versie van de website, waarmee je alle functies kunt gebruiken.

Doelgroep

Parship richt zich vooral op singles, die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Een groot deel van de gebruikers is ouder dan 30 jaar, maar er zijn ook jongere gebruikers op deze datingsite. Parship richt zich hoofdzakelijk op een breed, algemeen publiek. Iedereen is dan ook welkom op Parship in de zoektocht naar een nieuwe liefde.

Man/vrouw-verhouding

Parship geeft aan dat 52% van de deelnemers op de datingsite vrouw is en 48% man. Op de datingsite staan derhalve iets meer vrouwen dan mannen ingeschreven. Opvallend, omdat mannen op de meeste datingsites gewoonlijk in de meerderheid zijn. Parship verklaart dit door te melden dat veelal gebruikers worden aangetrokken, die een serieuze relatie zoeken.

Succesratio

Ook zegt Parship een succesratio te hebben van 38%. Dat betekent dat 38 op de 100 gebruikers, die zich inschrijven op deze datingsite, daadwerkelijk een partner vindt via deze website. Dit percentage laat zien dat de matchingformule van Parship heel goed werkt en ervoor zorgt dat gebruikers daadwerkelijk een partner vinden via dit datingplatform.


Beveiliging

Mocht je bedenkingen hebben aangaande de veiligheid van deze website, dan geven we je een aantal factoren, waaraan je kunt afleiden dat je met een betrouwbare partij te maken hebt. Parship geeft zelf aan dat ze veiligheid en anonimiteit hoog in het vaandel dragen.

SSL/HTTPS

De website van Parship is beveiligd met een SSL-certificaat. Dat betekent dat je weet dat je door middel van een betrouwbare verbinding op de datingsite kunt werken. Je kunt dit onder meer zien aan het slotje in de adresbalk en dat er https:// in plaats van http:// voor de link in de adresbalk wordt vermeld.

Controle van profielen

Parship ziet er streng op toe dat geen nepprofielen, fraudeurs of oplichters worden toegelaten. Iedere gebruiker die zich aanmeldt op de website wordt handmatig gescreend op diverse factoren. De kans dat je een nepprofiel tegenkomt is uiteraard altijd nog aanwezig, maar Parship beperkt deze risico’s aanzienlijk. Gebruikers die de huisregels van deze datingsite overschrijden, worden voor altijd van de website verbannen.

Privacyinstellingen

Als je je hebt ingeschreven op deze datingsite staan je privacyinstellingen standaard behoorlijk streng. Hierdoor deel je niet meer informatie met andere gebruikers dan dat je zelf wenselijk vindt. Je kunt daarentegen ook zelf bepalen of je wilt dat andere gebruikers informatie op jouw profiel kunnen bekijken. Jouw geüploade foto’s worden niet zomaar met iedereen gedeeld. Parship waarborgt hiermee jouw privacy.

Keurmerk Veilig Daten

Parship is aangesloten bij Keurmerk Veilig Daten. Deze datingsite voldoet daarmee aan alle strenge eisen, die worden gesteld aan datingsites, die hierbij zijn aangesloten. Datingsites die aan deze strenge eisen voldoen, onderscheiden zich onder meer door goede beveiliging, goede klantenservice en transparantie voor wat betreft de prijzen en abonnementen. Inschrijven bij Parship kun je daarom altijd met een gerust hart doen.

 

Thuiswinkel Waarborg

Ook het certificaat Thuiswinkel Waarborg geeft aan dat Parship een betrouwbare datingsite is. Ook dit waarborg heeft uiteenlopende strenge eisen, waaraan websites moeten voldoen, zoals de 5 zekerheden, die Thuiswinkel Waarborg van een website vereist.

Bekendheid

Parship is één van de bekendste datingsites van België. Doordat Parship tevens één van de grootste datingsites is, wordt de website regelmatig genoemd in televisieprogramma’s. De website is daarnaast bekend door bijvoorbeeld de commercials op social media en televisie en de billboards.

Ook buiten België is de datingsite enorm populair. Parship is onder meer actief in Denemarken, Spanje, Mexico en Zweden. Ook de Duitse variant is bijzonder populair en is ook daar de grootste datingsite.


Parship Klantenservice

Zoals gezegd is Parship aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten en Thuiswinkel Waarborg, waardoor je bent verzekerd van goede klantenservice, die via e-mail (contactformulier) of post bereikbaar is. Alles wordt transparant gecommuniceerd via de website. Bij vragen krijg je gewoonlijk binnen 24 uur antwoord. Parship beschikt helaas (nog) niet over een chatmodule, waarin je je vragen kunt stellen.

Adres:
PE Digital NL/BE
Barbara Strozzilaan 201
1083 HN Amsterdam
KVK: 30191262

E-mail: klantenservice@parship.be

 

Adviezen en tips

Zodra je online gaat daten, is het fijn om daar hulp bij te krijgen indien je daar behoefte aan hebt. Zowel assistentie via de website (door middel van een datingcoach of artikelen) als tips om de datingsite optimaal te gebruiken. Parship biedt jammer genoeg niet veel adviezen, maar in het systeem bestaat wel de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen om daarmee een aantal (basis)functies onder de knie te krijgen. Onder het kopje “Onze tips” kun je tot 3 dagen na inschrijving tips en adviezen vinden om het gebruik van de website eenvoudiger te maken.


Kosten

De website kan geheel kosteloos worden geprobeerd. Je kunt gratis het inschrijfproces doorlopen en ook gratis een profiel aanmaken. Op deze wijze kun je al snel zien of de website bij jou past. Let op: voor het versturen van berichten is een betaald abonnement nodig! Parship is over het algemeen wat duurder dan andere datingsites. Het goedkoopste abonnement kost € 22,90 per maand. Het voordeel is echter dat er een zogeheten “contactgarantie” wordt gegeven. Dat houdt in dat je binnen de termijn, waarin je betaalt, gegarandeerd met andere leden in contact komt. Mocht dat toch niet het geval blijken te zijn, dan krijg je je geld terug.

Alle prijzen van de abonnementen vind je op de ‘kosten’-pagina.

Parship opzeggen

Je bent vrij om op elk gewenst moment je lidmaatschap op te zeggen. Welke opzegtermijn je hebt en hoe de opzegging precies in zijn werk gaat, lees je op de pagina ‘Opzeggen’.


Voordelen:

 • Man/vrouw-verhouding is in balans
 • Matches worden gezocht met behulp van een persoonlijkheidstest
 • Optie voor gratis proberen

Nadelen:

 • Voordelig bij een betaald lidmaatschap voor langere tijd

Heb je ervaring met Parship?

Velden met * zijn verplicht
Wij gebruiken cookies We kunnen deze plaatsen voor analyse van onze bezoekersgegevens, om onze website te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud te tonen en om u een geweldige website-ervaring te bieden. Voor meer informatie over de cookies die we gebruiken opent u de instellingen. Bekijk onze cookiepagina
Accepteer alles
Weigeren