VijftigPlusDating.be review

Ben jij een Belgische single vijftigplusser, die serieus op zoek wil naar een nieuwe partner in een veilige omgeving, waarin je gebruik kunt maken van veel verschillende opties? Dan kun je daarvoor uitstekend terecht bij VijftigPlusDating.be. Je vindt hier talloze profielen van vijftigers, die net als jij hun perfecte match willen vinden om op latere leeftijd een duurzame relatie mee op te bouwen. Het maakt niet uit of je gescheiden bent, heel vroeg alleen bent komen te staan of gewoon nog niet eerder een vaste relatie hebt gehad, op VijftigPlusDating.be ben je altijd welkom!

Probeer VijftigPlusDating gratis

VijftigPlusDating

Voordelen:

 • Uitgebreide zoekmachine
 • Snelle matching met behulp van speeddate
 • Rustig design voor een goed overzicht
 • Leuke ijsbrekers (standaard zinnen)
 • Bijzonder hoge succesratio

Nadelen:

 • Geen datingapp beschikbaar

Onderwerpen in dit artikel

VijftigPlusDating

Wat is VijftigPlusDating.be voor datingsite?

VijftigPlusDating.be is een overzichtelijke en tegelijkertijd uitgebreide datingsite voor Belgische vijftigplussers, die op zoek zijn naar een nieuwe relatie. Er staan uiteenlopende hulpmiddelen tot je beschikking om op zoek te gaan naar een ideale partner, zoals een gratis datingprofiel en de handige speeddate-functie, waarmee je razendsnel passende matches vindt. Daarnaast kun je door middel van persoonlijke berichten contact zoeken met andere leden, zoals de singles, die je met de zoekmachine gevonden hebt.


De functies van VijftigPlusDating.be

Als je lid wordt van VijftigPlusDating.be, dan kun je gebruikmaken van een aantal handige functies om mee te daten:

Profiel

Jouw datingprofiel is uiteraard heel belangrijk, omdat je daarmee blootgeeft wie jij bent en waar je precies naar op zoek bent. Je hebt juist daarom de mogelijkheid om een groot aantal foto's te uploaden en zelf te bepalen of die publiekelijk zichtbaar zijn of in eerste instantie verborgen blijven. Tevens kun je kiezen uit een heleboel interesses, zoals hobby's en sporten, om te tonen waar jij van houdt en wat je belangrijk vindt in het leven.

Zoekmachine

Met de zoekmachine kun je gemakkelijk en snel, of juist heel gedetailleerd, naar single vijftigplussers zoeken. Als je zoekt op uitsluitend leeftijd, geslacht en provincie, dan krijg je veel resultaten, waar je zelf doorheen kunt bladeren. Mocht dat wat teveel voor je zijn, dan kun je ook uitgebreid zoeken met allerlei aanvullende criteria, zoals je favoriete bezigheden. Zoeken levert op deze manier meestal meer doelgerichte resultaten op en is daarmee zeker aan te raden.

Speeddate

De Speeddate-functie geeft jou de gelegenheid om snel en op een leuke manier profielen van anderen te beoordelen. Het enige dat je hoeft te doen is voor elk profiel aangeven of je die persoon al dan niet interessant vindt. Hierbij gaat het om profielen, die volgens VijftigPlusDating.be goed bij jouw persoonlijkheid zouden kunnen passen. Voor het vinden van de beste matches binnen jouw eigen profielinstellingen kun je een matchprofiel opstellen. Het is belangrijk om daar de nodige aandacht aan te geven.

Speed Dating

Matches

Als je een single bij de speeddate positief beoordeeld hebt en diezelfde persoon heeft dat eveneens bij jou gedaan, dan is er sprake van een match. Je kunt alle matches, die je intussen hebt gevonden, makkelijk terugvinden op de pagina matches. Op deze manier kun je eenvoudig de profielen vinden, die je het beste kunt benaderen voor een nadere kennismaking. Er bestaat natuurlijk een grote kans dat de andere persoon in de tussentijd al contact met jou heeft opgenomen.

Gesprekken

Bij de gesprekken vind je alle conversaties terug, die je met andere leden bent gestart. Je kunt een bepaald gesprek direct openen om nieuwe berichten te lezen of een reactie te geven. Je kunt desgewenst ook meteen een foto meesturen met jouw antwoord en daarmee is dit een prettige manier om elkaar te leren kennen. Alle verstuurde berichten worden trouwens bewaard, zodat je altijd nog kunt zien wat je precies naar andere deelnemers hebt gestuurd.


Inschrijven bij VijftigPlusDating.be

Inschrijven op VijftigPlusDating.be is heel makkelijk en neemt gewoonlijk slechts een paar minuten in beslag. Eerst geef je aan of je een man of een vrouw bent en welke vijftigplus-singles jij zoekt. Daarnaast kies je tijdens deze stap een aantrekkelijke gebruikersnaam. Vervolgens selecteer je je geboortedatum en vul je een geldig e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord in. Nadat jouw gegevens zijn geverifieerd, kun je doorgaan door op de knop Nu inschrijven te drukken. Hierna wordt direct een activatiemail gestuurd naar het e-mailadres, dat jij hebt ingevoerd. Nu kun je eerst naar je inbox gaan en klik je vervolgens op de e-mail, die je zojuist van VijftigPlusDating.be hebt ontvangen.

Profiel aanvullen

Nadat je bent ingelogd op jouw profiel op VijftigPlusDating.be kun je uiteraard meteen beginnen met daten, maar het is beter om eerst wat interessante aanvullende informatie aan je profiel toe te voegen. Wij adviseren je om tenminste 1 profielfoto te plaatsen, zodat andere leden kunnen zien hoe jij er uit ziet. Geef daarnaast altijd een leuke omschrijving van jezelf. Die omschrijving hoeft niet heel uitgebreid te zijn, maar zorg er in ieder geval voor dat de lezer je hierdoor een beetje leert kennen. Ook kun je alvast een aantal van je interesses invullen, zodat de personen met overeenkomende interesses jou eerder zullen benaderen.


VijftigPlusDating.be klantenservice

Als je moeite hebt met het gebruik van VijftigPlusDating.be of bijvoorbeeld vragen hebt over je profiel of een betaling, dan kun je eenvoudig contact opnemen met de klantenservice.

Bedrijfsgegevens

De datingsite VijftigPlusDating.be wordt ontwikkeld en beheerd door Epic Internet B.V. in Utrecht.

Adresgegevens:
Winthontlaan 200
3526 KV Utrecht
Nederland

KvK-nummer: 64190102

Bereikbaarheid

De klantenservice van VijftigPlusDating.be is op de volgende manieren te bereiken:

 • Je kunt jouw vraag per e-mail sturen naar info@vijftigplusdating.be

 • Daarnaast kun je het contactformulier op de website gebruiken om de klantenservice te benaderen

Naast deze contactopties is het zeer aan te bevelen om eerst de "Veelgestelde vragen" op de website door te nemen. Daar wordt voor veel onderwerpen uitgebreid besproken hoe het in zijn werk gaat.


Betrouwbaarheid VijftigPlusDating.be

Hieronder vind je alle informatie met betrekking tot de betrouwbaarheid van VijftigPlusDating.be, waaronder de veiligheid van de website en de privacy van de deelnemers.

Veiligheid

De veiligheid is bij een datingsite essentieel. Vooral als je boven de vijftig bent, omdat je dan in een doelgroep zit, die verreweg het meest benaderd wordt door fraudeurs en personen met kwade bedoelingen. Juist daarom is het fijn dat VijftigPlusDating.be alle profielen op de datingsite handmatig controleert. Ook wordt er gebruik gemaakt van een gevalideerd SSL-certificaat, waarmee alle communicatie op de website, zoals privéberichten die jij verstuurt, optimaal beveiligd is.

Privacy

Als je veel waarde hecht aan het feit dat jouw persoonlijke gegevens niet op straat komen te liggen, dan zit je goed bij VijftigPlusDating.be. Deze datingsite besteedt bijzonder veel aandacht aan de privacy van alle leden. Jij bepaalt zelf welke informatie je met bezoekers van jouw profiel deelt en dat kan daarom ook heel beperkt zijn. Voorbeeld: je kunt foto's op jouw profiel onherkenbaar maken, zodat alleen mensen, die jij zelf echt interessant vindt, weten hoe jij eruit ziet.

Gebruiksgemak VijftigPlusDating.be

Bij VijftigPlusDating.be valt direct op dat er voor een heel volwassen ontwerp van de website is gekozen. Alle pagina's stralen veel rust uit en zijn voorzien van fraaie kleurencombinaties. Menu's zijn eenvoudig te vinden en je navigeert er uitstekend mee over de website. Daarnaast zijn alle functies degelijk en toegankelijk ontworpen, zodat je geen problemen zult ondervinden met zoekopdrachten, matchen en het uitwisselen van berichten.


VijftigPlusDating.be app voor tablet of smartphone

Helaas is er (nog) geen datingapp beschikbaar voor VijftigPlusDating.be, maar de website is sowieso probleemloos te gebruiken op een smartphone of tablet. Vooral dat laatste zullen veel deelnemers handig vinden, omdat de meeste 50plussers het liefst internetten met behulp van een tablet. Met je mobiele apparaat kun je ook gewoon een nieuw account aanmaken en beginnen met daten op VijftigPlusDating.be.


Gratis profiel op VijftigPlusDating.be

Indien je wilt ontdekken of VijftigPlusDating.be voor jou geschikt is, dan kun je het beste een gratis profiel aanmaken, omdat je daarmee de website goed kunt leren kennen. Met een gratis profiel kun je gebruikmaken van de zoekmachine om leuke profielen te ontdekken en die profielen kun je dan vrijwel helemaal zien. Daarnaast kun je alvast de speeddate ontdekken en op die manier de eerste matches vinden. Ten slotte kun je als gratis lid drie zogeheten "ijsbrekers" per dag sturen. Dat zijn standaard zinnetjes, waaruit je kunt kiezen, om iemand te laten weten dat je geïnteresseerd bent.


Voordelen en functies betaald lidmaatschap

Met een gratis profiel is het geen probleem om VijftigPlusDating.be goed te leren kennen, maar het meeste haal je uit de datingsite door middel van het afsluiten van een betaald lidmaatschap. Daarmee kun je bijvoorbeeld:

 • Berichten lezen, die je van andere deelnemers hebt ontvangen

 • Reacties op berichten van anderen sturen
 • Alle foto's op alle profielen bekijken
 • Onbeperkt ijsbrekers versturen

Prijzen betaald lidmaatschap

Als je een betaald lidmaatschap wilt afsluiten, dan kun je kiezen uit drie verschillende abonnementen:

 • Betaald lidmaatschap voor 1 maand kost € 29,95
 • Betaald lidmaatschap voor 3 maanden kost € 19,95 per maand (€ 59,85 in totaal)
 • Betaald lidmaatschap voor 6 maanden kost € 14,95 per maand (€ 89,70 in totaal)

Profiel op VijftigPlusDating.be verwijderen

Voor het geval je een relatie hebt gevonden via VijftigPlusDating.be of als je eenvoudigweg geen interesse meer hebt om te daten op deze website, dan kun je gemakkelijk en snel zelf je profiel verwijderen. Om dat te doen log je in op je profiel en klik je op de knop van je eigen profiel. Je komt dan op de pagina met jouw accountinstellingen. Helemaal onderaan deze pagina zie je de optie Account verwijderen. Als je op die optie klikt, dan kun je een reden voor je vertrek selecteren en, mocht je dat willen, nog aangeven wat volgens jou aan de website kan worden verbeterd. Nadat je dat gedaan hebt, klik je op Doorgaan om je gehele profiel met alle bijbehorende gegevens te verwijderen.


Probeer VijftigPlusDating gratis

Heb je ervaring met VijftigPlusDating?

Velden met * zijn verplicht
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Dit doen wij om de website te laten functioneren en het gebruik van de website te analyseren. Door op ‘Akkoord’ te klikken of gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina
Akkoord